ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ – 2017

Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Αυγούστου

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: Μικρές Επαναστάσεις

Δεχόμαστε διηγήματα με αυτό το θέμα μέχρι 1.000 λέξεις και ποιήματα μέχρι 2 σελίδες Α4

Ποιήματα και Διηγήματα δεκτά από τις 15 Μαϊου εώς τις 25 Ιουνίου

Στείλτε τα κείμενά σας και ένα σύντομο βιογραφικό μόνο μέσω email στα info@eyelands.gr ή info@paraxenesmeres.gr

Ανώτερος αριθμός συμμετοχών που θα γίνουν δεκτές: 20 διηγήματα & 20 ποιήματα. Οι συγγραφείς των κειμένων που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής τους ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για το ταξίδι στα Κουφονήσια. Συμμετοχή με συνεισφορά 20 ευρώ για την κάλυψη των βασικών εξόδων του φεστιβάλ, αλλά δωρεάν δύο βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες!

Με τα κείμενα του φετινού φεστιβάλ και τα κείμενα που θα επιλεγούν από τον πρωτομαγιάτικο διαδικτυακό διαγωνισμό των εκδόσεων Παράξενες Μέρες, θα φτιάξουμε ένα βιβλίο που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες!


2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ – 2016

Φέτος υπάρχουν δύο θεματικές για τα κείμενα σας ποιήματα ή διηγήματα
1. Θάλασσα, άμμος, νησί
2. ταξίδι, φευγιό, προσφυγιά
Επιλέγετε θεματική και γράφετε ένα διήγημα (μέχρι 700 λέξεις) ή ένα ποίημα (με όριο τους 50 στίχους)

Το φεστιβάλ όμως θα έχει ακόμη περισσότερη μουσική αλλά και θέατρο εφέτος γι’ αυτό απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε μουσικούς και μπάντες από την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα να έρθουν στη Γαύδο και να παίξουν στην Άμμο.

Δηλώστε συμμετοχή (μέχρι την 1η Ιουνίου) με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr διευκρινίζοντας απλώς αν θέλετε να παρουσιάσετε κείμενά σας ή θέλετε να παρακολουθήσετε το «δεύτερο φεστιβάλ της άμμου».
Η ιστοσελίδα eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σε συνεργασία με το u-horn multimedia διοργανώνουν το δεύτερο αυτοσχέδιο φεστιβάλ της άμμου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα γίνει επιλογή των κειμένων.
**
Προτεραιότητα στις συμμετοχές που δεν θα ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό (25-30) έχουν όσοι συμμετείχαν πέρυσι στο πρώτο φεστιβάλ. Επίσης η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του eyelands και των εκδόσεων παράξενες μέρες (συμπεριλαμβάνεται και η διάκριση στην Επιλογή eyelands). Για τους υπόλοιπους που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις βραδιές ανάγνωσης θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενό τους στις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και η ομάδα των διοργανωτών του φεστιβάλ θα τους ενημερώσουν σχετικά μέχρι την 1η Ιουνίου 2015.
Η συμμετοχή σας ως απλός ακροατής είναι, φυσικά, ανοιχτή για όλους.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις μέρες που θα είναι αφιερωμένες:
Παρασκευή 22 Ιουλίου, καλωσόρισμα, συζήτηση, έκθεση digital art και μουσική
Σάββατο 23 Ιουλίου, παρουσίαση βιβλίων, ποίηση στην άμμο, μουσική
Κυριακή 24 Ιουλίου, ιστορίες, αφηγήσεις, θεατρική παράσταση και πάρτυ στην άμμο
Οι συναντήσεις θα ξεκινούν από τις εννιά το βράδυ.
Κάθε απόγευμα στις έξι θα υπάρχει μια ώρα με το αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής, με ελεύθερη συμμετοχή.

Πέρυσι φτιάξαμε μια έκθεση φωτογραφίας κυριολεκτικά πάνω στην άμμο, αυτό το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε μια έκθεση digital art με έργα του Δημήτρη Τούλιου, που συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το eyelands και τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.
Οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν την 1η Ιουνίου, αλλά θα έχουμε ήδη επικοινωνήσει με συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς που θα συμμετάσχουν.

*Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν, στις μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για να καλυφθούν τα έξοδα των μουσικών. Αν θέλετε να ενισχύσετε το φεστιβάλ μπορείτε να αγοράσετε τα καταπληκτικά μπλουζάκια ή το βιβλίο με τα κείμενα του πρώτου φεστιβάλ.

** Το φεστιβάλ προσκαλεί όπως είναι ευνόητο τους συγγραφείς και ποιητές της Κρήτης αλλά είναι ανοιχτό σε συγγραφείς από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε μέρος του κόσμου, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους
***

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ

This slideshow requires JavaScript.


1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ 2015

Δηλώστε συμμετοχή με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr διευκρινίζοντας αν θέλετε να παρουσιάσετε κείμενά σας ή αν θέλετε απλώς να παρακολουθήσετε ως ακροατής το φεστιβάλ της Άμμου.

Υπάρχουν τρεις ιδέες για κείμενα που μπορείτε να στείλετε αν θέλετε να συμμετέχετε:

  1. Μηνύματα στη θάλασσα/Message in a bottle

Γράφετε ένα κείμενο (μέχρι 500 λέξεις) με τη δική σας ιστορία που (υποθετικά) θα μπει σε ένα μπουκάλι και απευθύνεται σε όποιον το βρει

  1. Μέρες στην άμμο

Γράφετε μια ιστορία (μέχρι 700 λέξεις) που ξεκινάει με τη φράση:

Περπατούσα ώρες πάνω στην άμμο

  3. Εικόνα από άμμο

Γράφετε μια ιστορία (μέχρι 700 λέξεις) ή ένα ποίημα (μέχρι 2 σελίδες Α4) με έναυσμα μία από τις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε εδώ (δεύτερο και τρίτο slideshow)

Οι παραπάνω κατηγορίες κειμένων δεν είναι απόλυτα δεσμευτικές. Μπορείτε να μας στέλνετε οποιοδήποτε κείμενο του οποίου το περιεχόμενο πιστεύετε πως ταιριάζει στα πλαίσια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ σε ένα νησί στην άμμο.

Στείλτε το κείμενό σας μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015

**

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του eyelands και των εκδόσεων παράξενες μέρες (συμπεριλαμβάνεται και η διάκριση στην Επιλογή eyelands). Για τους υπόλοιπους που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις βραδιές ανάγνωσης θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενό τους στις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (από την 1η Μαϊου μέχρι τις 20 Ιουνίου) και η ομάδα των διοργανωτών του φεστιβάλ θα τους ενημερώσει σχετικά μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

Η συμμετοχή σας ως απλός ακροατής είναι, φυσικά, ανοιχτή για όλους.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο μέρες που θα είναι αφιερωμένες:

Παρασκευή 24/7 στην ποίηση και στα σύντομα διηγήματα

Σάββατο 25/7 στα διηγήματα, τις νουβέλες και τα μυθιστορήματα

Οι συναντήσεις για τα είδη γραφής θα ξεκινούν από τις εννιά το βράδυ. Το Σάββατο το απόγευμα στις έξι θα υπάρχει μια ώρα με το αυτοσχέδιο εργαστήρι συγγραφής, με ελεύθερη συμμετοχή. Φιλοδοξία μας να ξεκινήσουμε ένα συλλογικό βιβλίο με κοινό θέμα που θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2015. Ακόμη, από τη δουλειά που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ πιθανόν να προκύψει ένα βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Παράξενες Μέρες. Θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική και φυσικά πάρτυ στην άμμο το βράδυ του Σαββάτου.

* Το φεστιβάλ προσκαλεί όπως είναι ευνόητο τους συγγραφείς και ποιητές της Κρήτης αλλά είναι ανοιχτό σε συγγραφείς από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε μέρος του κόσμου, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

** Ευπρόσδεκτοι και μουσικοί κάθε λογής

*** Ο χώρος θα ανακοινωθεί τον Μάιο, εκεί θα υπάρχουν και πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας στο χώρο του φεστιβάλ.

Τα δρομολόγια του πλοίου από τα Σφακιά στη Γαύδο http://www.anendyk.gr/pages/gr/dromologia.php αλλά σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε στην αρχή του καλοκαιριού για τα δρομολόγια του πλοίου (που ενδέχεται να αλλάξουν έως τότε) όπως και για την πρόσβασή σας στη Χώρα Σφακίων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα στείλουμε μήνυμα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s