κάλεσμα στο φεστιβάλ της άμμου…

Τρίτο φεστιβάλ της άμμου

25-26 Αυγούστου, Κουφονήσια

 

cropped-festivalippomicro.jpgΤο eyelands και οι παράξενες μέρες σας προσκαλούν στο 3ο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει στα Κουφονήσια, Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Αυγούστου*.

Φίλες και φίλοι του φεστιβάλ της Άμμου

Αυτό το καλοκαίρι ανεβαίνουμε στο Αιγαίο για νέες περιπέτειες στην άμμο. Το πιο αυτοσχέδιο φεστιβάλ πηγαίνει από τη Γαύδο στα Κουφονήσια, ένα νησί που συνδυάζει τα απαραίτητα στοιχεία για το φεστιβάλ μας: ωραίο φυσικό περιβάλλον, παραλίες με άμμο και δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης.

Το Φεστιβάλ και φέτος όπως και κάθε χρόνο θα περιλαμβάνει αναγνώσεις των κειμένων των συμμετεχόντων στην άμμο. Φέτος οι συγγραφείς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν feedback για τα κείμενά τους από συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία τους στις εκδόσεις Παράξενες Μέρες, σε μια ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει μετά από τις αναγνώσεις. Έτσι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναδουλέψουν τα κείμενά τους με τη βοήθεια του σχολιασμού στην άμμο. Στο Φεστιβάλ θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις των βιβλίων των συγγραφέων από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως παρατήρηση των άστρων, αφήγηση ιστοριών, πάρτυ στην άμμο, ζωντανή μουσική, τα οποία όπως κάθε χρόνο τα αφήνουμε στον ενθουσιασμό και την παρόρμηση της στιγμής.

Το Φεστιβάλ της Άμμου είναι απολύτως αυτοσχέδιο και ανεξάρτητο και δε δέχεται οικονομική βοήθεια ή χορηγίες από πουθενά. Φέτος για πρώτη φορά αποφασίσαμε να ζητήσουμε μια μικρή οικονομική συνεισφορά από όλους τους συμμετέχοντες για να εξασφαλίσουμε ότι όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα έρθουν πράγματι στα Κουφονήσια και δε θα στείλουν απλώς ένα κείμενο χωρίς να εμφανιστούν ποτέ. Η συνεισφορά είναι 20 ευρώ και με αυτά τα χρήματα όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν 2 βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

Σχετικά με τη μετάβασή σας στα Κουφονήσια: Από Πειραιά υπάρχουν τα μάλλον ακριβά γρήγορα πλοία (4-5 ώρες) αλλά και τα αρκετά φτηνά (κάτι λιγότερο από 40 ευρώ) πιο αργά πλοία (7-8 ώρες) που συνήθως φεύγουν το πρωί από τον Πειραιά και φτάνουν το απομεσήμερο στα Κουφονήσια. Από το Ηράκλειο Κρήτης υπάρχουν πλοία για Νάξο ή Σαντορίνη και από εκεί για Κουφονήσια.

Σχετικά με τη διαμονή σας στα Κουφονήσια: Το Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι ενώνονται με αρκετά καθημερινά δρομολόγια με μικρό πλοιαράκι. Στη σελίδα http://www.koufonisia.gr/ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και για τα δυο νησάκια, καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια/ξενοδοχεία στο Κουφονήσι. Για όσους προτιμούν μια πιο οικονομική λύση, το Κάτω Κουφονήσι είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ελεύθερο κάμπινγκ. Το μικρό νησάκι δε διαθέτει ρεύμα και το μόνο που υπάρχει εκεί είναι μιά ταβέρνα με γεννήτρια, φαγητό και βασικές προμήθειες, όπως νερό. Μπορεί κανείς να κατασκηνώσει είτε στην παραλία της ταβέρνας είτε στην παραλία Νερό (30-40 λεπτά με τα πόδια από την ταβέρνα ή κατευθείαν πρόσβαση από Κουφονήσι με το πλοιαράκι).

Το ακριβές σημείο που θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις/αναγνώσεις του Φεστιβάλ θα το αποφασίσουμε αφού έρθουμε σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες και δούμε πού θα είναι πιο πρακτικό να συναντιόμαστε ανάλογα με το πού θα αποφασίσουν να μείνουν οι συμμετέχοντες. Σημείο συνάντησης για την Πέμπτη και την Παρασκευή το απόγευμα, το καφέ-ταβέρνα Φοίνικας πολύ κοντά στο λιμάνι του νησιού.

Ποιήματα και Διηγήματα δεκτά από τις 15 Μαΐου  – 25 Ιουνίου

Επιλογή: (το ανώτερο) 20 διηγήματα και 20 ποιήματα

Θέμα: “Μικρές Επαναστάσεις”

*Με προαιρετική διανυκτέρευση στο Κάτω Κουφονήσι

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s