Εξώφυλλα στην Άμμο – μια έκθεση στο τρίτο φεστιβάλ!

9 Austerity.jpgΗ Έκθεση «Εξώφυλλα στην άμμο» φιλοξενεί σχέδια και πίνακες των καλλιτεχνών που συμμετείχαν  σε βιβλία των εκδόσεων παράξενες μέρες  ενώ παρουσιάζουμε και δύο έργα που χρησιμοποιήθηκαν ως αφίσες για τους λογοτεχνικούς μας διαγωνισμούς. Διαλέξαμε βιβλία των συγγραφέων που είναι καλεσμένοι στο τρίτο φεστιβάλ.

Η έκθεση θα γίνει στο Καφέ της Σοφίας στο Κουφονήσι

Η έκθεση είναι χαριστική, με αυτό εννοούμε ότι όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι με παρόμοια έκθεση στη Γαύδο τα έργα μετά τις 26 Αυγούστου μπορεί να τα πάρει όποιος θέλει. Τα χαρίζουμε στο κοινό.

Τα έργα ανήκουν στους: Απόστολο Λαγαρία, Δήμητρα Τσιριγώτη, Mathew Halpin και Αντριάνα Μίνου.

Με σειρά αρίθμησης η έκθεση Εξώφυλλα στην Άμμου περιλαμβάνει 14 σχέδια, χαρακτικά και πίνακες:

Εξώφυλλο για το βιβλίο «Η γάτα του Άρνολντ», (2017) πίνακας του συγγραφέα, Απόστολου Λαγαρία

4.jpgΔύο πίνακες (λάδι σε μουσαμά) που φιλοτέχνησε η Δήμητρα Τσιριγώτη για το βιβλίο «Η γάτα του Άρνολντ», και ένας ακόμη από την ίδια σειρά.

Πίνακες του Mathew Halpin –ανάμεσά τους χαρακτικά που υπάρχουν στο βιβλίο «Εκεί που δεν το περιμένεις» (2016) του Αντώνη Τσιρικούδη και ο πίνακας που αποτελεί το εξώφυλλο του ίδιου βιβλίου.

Σχέδια και πίνακες της Αντριάνας Μίνου

Ανάμεσά τους ο πίνακας «Χρώματα» (αφίσα του 6ου διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος), επίσης  σχέδιο της συγγραφέως που ήταν και το εξώφυλλο για το βιβλίο της Παιδικά Νουάρ (2013), ο πίνακας που ήταν και η αφίσα του 7ου διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος αλλά και το εξώφυλλο για το νέο βιβλίο της Αντριάνας Μίνου που κυκλοφορεί το φθινόπωρο

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Ο Απόστολος Λαγαρίας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981 και ζει στα Εξάρχεια αν και είναι ερωτευμένος με το Βερολίνο. Είναι αρχιτέκτονας και διδάκτορας του τομέα Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ. Έχει βραβευτεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ως μουσικός συμμετέχει -με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Strange C- σε συγκροτήματα της ανεξάρτητης ροκ σκηνής και έχει γράψει μουσική για θέατρο και ταινίες. Η «Γάτα του Άρνολντ» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Η Δήμητρα Τσιριγώτη είναι Διπλωματούχος  Αρχιτέκτων Μηχανικός, Α.Π.Θ. και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης ΠΠΒΑ (Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη) του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. Από το 2004 δραστηριοποιείται στο χώρο των μελετών και κατασκευών κτιριακών έργων, έχοντας εργασθεί  σε μελετες εφαρμογής μεγάλων έργων.
Ο Mathew Halpin είναι ένας εικαστικός από την Αυστραλία με αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει σπουδάσει σκηνογραφία και έχει επιμεληθεί τα σκηνικά για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχει ζήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσα τους το Λονδίνο, το Ταλίν και το Ηράκλειο. Ο Mathew στη ζωγραφική του προσεγγίζει κάποια σοβαρά τοπικά και διεθνή θέματα, τα οποία αποδίδει με έναν χιουμοριστικό τρόπο. Έργα του έχουν γίνει εξώφυλλο στην Athens Voice τρεις φορές. Ο Mathew είναι ο εμπνευστής του “The Lakkos Project”, το οποίο μέσα από πολιτιστικές δράσεις, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, έχει στόχο να «αναστήσει» μια από τις πλέον παραμελημένες περιοχές της πόλης.  http://mathewhalpin.blogspot.gr/ / www.facebook.com/thelakkosproject
Η Αντριάνα Μίνου γεννήθηκε το 1982 και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (τάξη πιάνου Δόμνας Ευνουχίδου). Τα τελευταία 13 χρόνια ζει και εργάζεται ως μουσικός και συγγραφέας στο Λονδίνο, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή πάνω στο έργο του συνθέτη Γιάννη Χρήστου στο Goldsmiths University of London με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Είναι ιδρυτικό μέλος διαφόρων μουσικών συνόλων όπως το Vladimir&Estragon Piano Duo, το Oiseaux Bizarres Ensemble και το συγκρότημα Delicassetten Machimenai. Έχει γράψει ποίηση, λιμπρέτα για όπερες, κείμενα και μουσική για παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί στην Ολλανδία, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ινδία, την Ελβετία κ.α. Τα «Παιδικά Νουάρ» ήταν το πρώτο της βιβλίο που εκδόθηκε ενώ το «Ονειρωρυχείο» θα εκδοθεί μέσα στο 2017 στα ελληνικά. Αποσπάσματα του βιβλίου θα εκδοθούν ταυτόχρονα στο FIVE:2:ONE journal στις ΗΠΑ και απο τις εκδοσεις verbivoracious press στην Αγγλία www.andrianaminou.com 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s